در سفر اخیر مقامات اقتصادی طالبان به ایران، تصمیم به توسعه کریدور واخان گرفته شد که میتواند بستر مناسبی برای صادرات گاز ایران به چین از طریق افغانستان و حذف پاکستان از معادلات انرژی باشد.
با گذشت نزدیک به ۱۰ سال از مهلت نهایی برای اجرای خط لوله انتقال گاز ایران- پاکستان، هنوز طرف پاکستان اقدامی در قبال تعهداتش انجام نداده و عوامل خارجی را دلیل تعلل در اجرای این خط لوله دانسته اند.
پاکستان اعلام کرد به دلیل تهدید تحریمهای آمریکا، پروژه خط لوله گاز طبیعی خود در ایران را معلق کرده است. با متوقف شدن این پروژه، جایگزین آن، پروژه انرژی آسیای مرکزی - آسیای جنوبی است.
معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار کرد: مقاومسازی بهمنزله بالا بردن مقاومت همه ابعاد یک سازمان از جنبههای گوناگون است و نوعی امنیت ملی به شمار میآید.
زمینه بحران های دوگانه ژئوپلیتیک در آسیای مرکزی از جمله بحرانهای افغانستان هم مرز با آنها و پیامدهای جنگ اوکراین، نگرانی های قابل توجهی را در چشمانداز انرژی این منطقه ایجاد کرده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: کشورها تصمیم میگیرند خط لوله تاپی را با همکاری ترکمنستان، افغانستان، پاکستان، هند اجرا کنند، یعنی حاضرند چند میلیارد هزینه کرده و خط لوله احداث کنند ولی با ایران تجارت نکنند، در حالی که ما میتوانیم از ترکمنستان گاز را دریافت و به آذربایجان منتقل کنیم، اما تصمیم میگیرند خط لوله ترانس کاسپین( TCP) را در ...
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز در بازدید از پروژه خط لوله ۳۰ اینچ «بندرعباس - لافت - گورزین» از عبور خط لوله گاز ۳۰ اینچی از زیر آب برای نخستینبار در خاورمیانه خبر داد.